Silver Needle, el millor te del món

Normalment, quan em pregunteu quin te us recomano, no m’atreveixo a recomanar-vos aquest, perquè el sabor i l’aroma és tan subtil que si no sou amants del te, us pot semblar massa suau, i més si us esperàveu que el millor te del món us aportés una forta explosió de sabors.

De tes blancs n’hi ha uns quants, però només un és el millor del món. I, efectivament, fa anys que el vam incorporar a la carta de tes de la Teteria Índia.

Estem parlant del Bai Hao Yinzhen, tal com l’anomenen a la Xina, però aquí el coneixereu amb el nom de Silver Needle (agulles de plata).
El Silver Needle es produeix a la Xina des de l’any 1796, a les muntanyes de Fujian entre 800 i 1000 metres.
La seva producció no representa ni el 0,1% del total de te produït a la Xina i és que a part de ser un dels majors plaers per als paladars més refinats en el tast del te, la seva recol•lecció contribueix definitivament a convertir-lo en un dels tes més costosos del mercat mundial.
Es necessiten recol·lectar entre 50 i 70 Kg de te per a elaborar tan sols un Kg de Silver Needle (uns 360.000 brots). Es cultiva només a la regió de Fujian, ja que la diferència de temperatura entre el dia i la nit fa que les substàncies es conservin a la fulla en lloc d’evaporar-se. Es recol·lecta a mà, un a un cada brot, i es recullen només durant un parell de dies de primavera.
Tot plegat, ens aporta uns brots recoberts d’una pelussa que la planta del te genera per a protegir-se del sol i per a evitar els insectes, amb unes fulles amb forma allargada i color blanc resplendent. Un cop collits els brots a mà, es dipositen en una safata de bambú, s’exposen al sol i s’assequen fins que perden un 70% de la seva humitat, i finalment s’acabarà d’assecar en una espècie de forns de carbó a temperatures molt baixes perquè es mantingui el color blanc d’aquests.
Com a curiositat us explicaré, que els xinesos infusionaven aquest te en un got transparent perquè els seus veïns veiessin que es podien permetre aquest luxe.
Pel que fa les propietats, és un dels tes amb el contingut més baix en teïna, per tant, si ets una persona que no pot consumir molta quantitat d’estimulants, pots prendre aquest te tranquil·lament. Conté alts nivells d’aminoàcid teanina, que és un suplement natural que redueix l’estrès i alleuja l’ansietat sense causar somnolència o atordiment. I també, i molt important, cal dir que aquest te és pur antioxidant, de fet estudis diuen que ho és més que la vitamina C i E juntes, afavoreix l’acceleració del metabolisme i ens ajuda a prevenir malalties coronàries.
És per tot això que la Teteria Índia el comprem a un cost de més de 200€ el Kg, i és per tot això que aquest és el te més car que tenim a la Teteria. Però si sou autèntics amants del te, creieu-me, aquest és un altre nivell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s