Els carrers de la Teteria Índia el segle passat

Els canvis en la morfologia d’una ciutat solen ser lents, i és per això que, a vegades, ens hem de parar a pensar per recordar com eren abans aquests carrers que ara estem trepitjant. Amb el soterrament, un dia ens trobarem que, de sobte tota aquella zona és un espai nou, urbanitzat, modern, i segurament ens serà difícil recordar com era abans.

Va ser amb aquesta idea que vaig decidir buscar imatges del carrer Sant Llorenç, del carrer Jacint Verdaguer, de les cases modernistes, de la via del tren i tota la zona on en l’actualitat recent, des de l’any 2006 s’ubica la Teteria Índia i la seva terrassa. Dit sigui de pas, en la recerca em vaig trobar amb un Sant Feliu preciós que s’ha perdut. Amb una Torre dels Dimonis amb el seu jardí d’estil modernista enderrocada a la dècada dels anys 60, una bonica i concorreguda exposició anual de fruita a la dècada dels anys 30 al Parc Nadal, un Riu Llobregat i els seus voltants que eren un autèntic jardí de pau i natura on la gent s’hi banyava, unes fàbriques Bertrand enmig d’un terreny boscós, una bassa enorme davant de la torre situada a la que posteriorment es va anomenar Plaça de Laujar d’Andarax, un poble que, a proposta del Comitè de Milícies Antifeixistes, es va anomenar Roses de Llobregat, amb moneda pròpia entre el 1936 i el 1939 , unes casetes davant del Parc Torreblanca que es van deixar deteriorar fins que un edifici enorme en va sepultar el seu record, i un nombre inacabable de masies i comerços que avui serien una relíquia, i que han desaparegut en nom de l’implacable progrés.

Però en fi, no m’allargo més, a continuació podreu veure un recull de fotos d’una zona que, a la gent que freqüenteu la Teteria, us serà familiar tot i els evidents canvis que hi han hagut:

Cantonada on, anys després, hi vam instal·lar la Teteria.

Entrada al carrer Sant Llorenç des de la via. Dècada dels 50. Just en aquesta cantonada s’ubica avui en dia la Teteria.

Carrer Jacint Verdaguer paral·lel a la via. La Teteria la trobaríem on, en aquells anys, hi havia la casa blanca alta del fons, i davant és on actualment hi ha els sis contenidors i la terrassa.

Zona on s’ha estat ubicant la terrassa de la Teteria. La foto és dels anys 60. Aleshores, un túnel creuava la via per on ara, un pont de ferro ens permet passar a l’altre cantó.

Vista de la cantonada de la Teteria des del camp de fútbol. Any 1964-1965.

Al fons del carrer sant Llorenç, hi podem veure el túnel on ara s’ubica la terrassa de la Teteria. La foto és de l’any 1940 i es tracta d’un grup d’alumnes de les Mercedàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s