No fa gaire, hem incorporat a la carta de la Teteria el guacamole de carbassó. El podeu tastar amb els natxos, en un combinat per sucar, o com a ingredient en un thali.
De fet fa temps que volíem oferir guacamole, però sabent les conseqüències a escala mediambiental que està comportant el consum desmesurat d’alvocats, ens tirava enrere.
El cultiu d’aquesta fruita s’ha descontrolat en els últims anys, s’han sobredimensionat les zones de cultiu i s’estan sobreexplotant les terres, tant en zones que sempre es van dedicar a aquesta producció, com utilitzant terrenys no autoritzats per a la plantació furtiva. I a més, sovint a Mèxic es recorre a la crema il·legal de boscos per plantar-hi alvocats, atès que la llei permet requalificar aquestes zones després dels incendis. I en qualsevol cas, tampoc és massa sostenible el cost mediambiental de transportar productes de zones tan allunyades de casa nostra.
Nosaltres us oferim un guacamole de km0, amb ingredients frescos i senzill de preparar. Així que podeu prendre nota i provar-lo a casa, o el que seria encara millor, podeu venir a la Teteria Índia i tastar-lo acompanyat d’una cervesa artesana o una copeta de vi.
2 carbassons grans. Els bullim o els fem al vapor fins que quedin tous. En traiem la pell i els tallem ben petits.
3 tomàquets tallats a daus ben petits.
1 ceba tallada a daus ben petits.
2 alls tallats ben petits.
1 jalapenyo tallat a rodanxes (opcional).
sal, un grapat generós.
pebre vermell, dues cullerades.
julivert, un grapat.
oli d’oliva, un rajolí
2 llimones espremudes
Ho posem tot en un bol, i ho triturem amb un morter o amb una batedora, però sense convertir-ho en puré.