Guacamole de carbassó. La recepta

No fa gaire, hem incorporat a la carta de la Teteria el guacamole de carbassó. El podeu tastar amb els natxos, en un combinat per sucar, o com a ingredient en un thali.

De fet fa temps que volíem oferir guacamole, però sabent les conseqüències a escala mediambiental que està comportant el consum desmesurat d’alvocats, ens tirava enrere.

El cultiu d’aquesta fruita s’ha descontrolat en els últims anys, s’han sobredimensionat les zones de cultiu i s’estan sobreexplotant les terres, tant en zones que sempre es van dedicar a aquesta producció, com utilitzant terrenys no autoritzats per a la plantació furtiva. I a més, sovint a Mèxic es recorre a la crema il·legal de boscos per plantar-hi alvocats, atès que la llei permet requalificar aquestes zones després dels incendis. I en qualsevol cas, tampoc és massa sostenible el cost mediambiental de transportar productes de zones tan allunyades de casa nostra.

Nosaltres us oferim un guacamole de km0, amb ingredients frescos i senzill de preparar. Així que podeu prendre nota i provar-lo a casa, o el que seria encara millor, podeu venir a la Teteria Índia i tastar-lo acompanyat d’una cervesa artesana o una copeta de vi.

2 carbassons grans. Els bullim o els fem al vapor fins que quedin tous. En traiem la pell i els tallem ben petits.

3 tomàquets tallats a daus ben petits.

1 ceba tallada a daus ben petits.

2 alls tallats ben petits.

1 jalapenyo tallat a rodanxes (opcional).

sal, un grapat generós.

pebre vermell, dues cullerades.

julivert, un grapat.

oli d’oliva, un rajolí

2 llimones espremudes

Ho posem tot en un bol, i ho triturem amb un morter o amb una batedora, però sense convertir-ho en puré.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s