L’elixir de moda, la Kombutxa

Fa ja un temps, que a la Teteria Índia hem inclòs a la carta de tes, una beguda que segurament ja n’heu sentit a parlar, però provablement no en coneixeu gaire cosa.

La kombutxa s’elabora barrejant un te, generalment negre, amb sucre i un fong anomenat SCOBY (sigles en anglès de Colònia Simbiòtica de Bacteris i Llevats). Aquest fong amb textura gelatinosa, és el que fa que la mescla fermenti durant un parell de setmanes, convertint els polifenols del te en altres compostos orgànics beneficiosos per l’organisme fins que n’esdevé una beguda refrescant, amb bombolletes, una mica àcida que recorda la sidra, i que un cop feta, podem infusionar amb fruites i espècies fins a aconseguir el sabor que més ens agradi.
A la Kombutxa se li atribueixen moltes propietats, i com sovint passa amb els aliments miraculosos, no totes s’han pogut verificar, però en qualsevol cas, es tracta d’una beguda 100% natural, ecològica, vegana, sense gluten, i també se li atribueixen propietats probiòtiques, és a dir, posseeix microorganismes que milloren la microbiota intestinal. Vull especificar que es considera una beguda lliure de sucre, perquè aquest, segons alguns estudis, només serveix per alimentar el fong kombutxa mentre fermenta. Això sí, donat que la fermentació pot produir alguna traça d’alcohol, cal ser curosos a l’hora de què ho ingereixin els més petits i les embarassades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s