Petits grans canvis

Sovint, sembla que les coses són com són i no podem fer res per canviar-les. Sovint, només ens cal una acció individual per aconseguir grans canvis col·lectius. I sovint no ens adonem de com n’és de senzill, còmode i gratificant el saber on van a parar exactament els teus diners.

Ja fa molts anys que a la Teteria Índia procurem treballar amb entitats que desenvolupen una labor en consonància amb els nostres valors. Són iniciatives socioeconòmiques que no tenen com a prioritat el lucre a costa del que sigui, i inverteixen en activitats orientades a la solidaritat, la sostenibilitat, la participació i la inclusió. Les organitzacions d’Economia Social i solidària contribueixen a millorar la societat, creant ocupació, prestant serveis, vinculant-se amb el territori, donant suport a causes socials, finançant iniciatives de solidaritat amb els països empobrits i col·laborant amb moviments socials transformadors.

Dues de les entitats amb què treballem són Triodos Bank i Som Energia. En el cas de Triodos Bank, només ens va caldre canviar una miqueta el sistema que teníem de treballar amb els bancs, però els serveis i les facilitats són gairebé les mateixes que les dels bancs convencionals, i a canvi sabem que els nostres diners no estan contribuint a finançar sectors com l’armament, els pesticides o activitats especulatives, sinó projectes d’energies renovables, projectes d’alimentació ecològica, d’atenció sociosanitària, contra la marginació i l’exclusió social, contra la violència masclista, etc. Podeu llegir la feina que fan a la revista que editen periòdicament:

https://revista-triodos.com/

Pel que fa a Som Energia, és la cooperativa de consum sense ànim de lucre que ens gestiona la llum, i des del primer mes ja perceps com, les persones amb qui tractes, són gent com tu o com jo, que t’atenen, t’aconsellen i t’informen sense ombres ni trampes. L’energia que consumim a la Teteria doncs, és 100% verda, ja que la cooperativa produeix i comercialitza energia de fonts 100% renovables i treballa per impulsar un canvi de model energètic.

https://www.somenergia.coop/es/

El consum de fruites i verdures fresques de km0 del Parc Agrari del Baix Llobregat, el cafè d’especialitat de petits productors, la gran oferta d’opcions veganes i els productes ecològics entre d’altres, formen part també del nostre ADN. Des d’aquest racó de Sant Feliu de Llobregat us animem a fer aquests o altres petits canvis, i si voleu informació podeu venir a la Teteria i preguntar-nos. Us explicarem amb molt de gust, la nostra experiència amb aquestes entitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s