L’origen del Massala Chai el trobem en una genial simbiosi entre el te negre i les espècies ayurvèdiques.
A la segona meitat del Segle XIX els anglesos, propietaris de les fàbriques de te, van considerar que augmentarien de forma exponencial les seves vendes si convertien la nombrosa població índia en consumidora de te, així que, coneixedors dels efectes addictius d’aquesta infusió, van potenciar-ne el consum entre els seus treballadors. Ràpidament la societat índia va afegir el te a la seva dieta passant a ser els majors consumidors de te del món, però afegint-hi una peculiaritat: van barrejar el te negre amb la infusió d’espècies que s’havien pres tota la vida (gingebre, cardamom, clau, anís estrellat, pebre negre, canyella). De fet, el seu nom ja ho diu tot: «Massala» significa mescla d’espècies, i «Chai» significa te. Cada família preparava el Massala Chai amb la seva recepta personal que es transmetia de generació en generació, fins que li van acabar afegint també llet i sucre, influenciats per la tradició anglesa de barrejar el te amb llet i ensucrar-lo.
A la Teteria Índia, també elaborem el nostre propi Massala Chai: Escollim les espècies a granel que més ens agraden, les barregem, les piquem una miqueta, i hi afegim el nostre te negre.