La samosa és una pasta de forma triangular de farina de blat típica del sud i el centre d’Àsia (Índia, Pakistan i Tíbet) i que es pot farcir de verdures o de carn. Actualment a l’Índia, la samosa és un aliment que podem trobar literalment a tot arreu, ja sigui restaurants, parades del carrer, venedors ambulants o domicilis privats.
L’origen de la samosa es remunta fins fa més de mil anys, ja que hi ha constància de la seva existència en antics llibres de cuina que daten del segle X, on es refereixen a elles com «sanbusak». S’estima que la seva popularitat es va anar estenent al llarg de les rutes comercials entre la zona central i la zona meridional d’Àsia gràcies a la simplicitat de la seva preparació i la seva fàcil conservació: els comerciants podien fer un descans en el camí per elaborar-les al voltant d’un foc i emmagatzemar-les per menjar posteriorment durant els dies de viatge següents.
A la Teteria Índia preparem les nostres pròpies samoses en la seva variant vegetariana, i les elaborem des de l’inici del procés. Començant per la massa amb farina, sal, oli i aigua fins que aconseguim la textura desitjada, retallem la massa en cercles, elaborem la patata i les verdures amb què les farcim, les dobleguem en forma triangular i les cuinem fins que queden daurades.




