Formatges vegans artesanals

Veggie KARMA és una empresa que va nèixer a principis del 2018, de la fusió de dues persones. D’una banda en Wassim Karam, d’origen franco-libanès, apassionat de la cuina i estilista «food styling», xef i creador de receptes el qual sempre s’ha dedicat a produir formatges vegans; I de l’altra Julien Malmont, d’origen francès, encarregat de tot el màrqueting, comunicació i estratègia empresarial.
Veggie KARMA selecciona ingredients 100% vegetals i de primera qualitat per a produir preparacions fermentades de manera 100% artesanal.

Hola Julien, recentment hem començat a treballar amb vosaltres i voldríem saber algunes coses més sobre el vostre projecte. El primer que em crida l’atenció és el vostre nom. Per què Veggie Karma? Em refereixo a per què la paraula Karma? Teniu alguna relació amb la filosofia hindú?

Sí. Volem introduir valors que són fonamentals per a nosaltres en el nostre negoci. Produir i vendre productes es pot fer de forma neta, reduint l’impacte negatiu o tenint un impacte positiu sobre el medi ambient, els animals, els recursos i a nivell social.

D’acord, anem al gra, doncs. El veganisme per a tu és …
És un assumpte complex que té directament a veure amb l’estat del nostre planeta.
El Veganisme diria que és una filosofia: “requereix una manera de vida que no provoca cap patiment animal”. Crec que aquesta filosofia de vida té com a objectiu de viure en harmonia amb si mateix i amb la natura.

És molt difícil d’aconseguir en una societat moderna occidental. Va ser pensat fa un segle, avui, vivim “global”, el món s’ha convertit en un poble on consumir aquí pot tenir conseqüències a 10.000 quilòmetres, sobre el planeta i els animals.
Per exemple tenir un telèfon mòbil, usar aplicacions, tenir 5 GO de dades en el núvol, conduir un cotxe o agafar l’avió són actes que la majoria fem. Requereixen molta energia, matèries primeres i recursos. Afecten diractement l’increment de les temperatures, també augmenta la deforestació i al desglaç dels pols on viuen milers d’espècies que estan desapareixent.

Per això el veganisme no pot ser només basat en el que mengem, si no també en el que consumim i com ho consumim. Hem d’invertir la tendència i tornar a una societat enfocada en valors diferents dels diners. A la pràctica crec que tots hem de ser mes conscients i fer el que podem cadascun des de les seves possibilitats.

… i una curiositat, tenint en compte que sou francesos, on la cultura del formatge esta molt arrelada, quina és la vostra situació en el panorama francès?
A França el veganisme, com en altres països, esta més i més present, vol dir que sóm més i més conscients dels canvis que hem de fer. És veritat, el formatge és cultura i costa més canviar els hàbits que a d’altres països.

Explica’m breument, quins formatges teniu?
Tenim 4 receptes cremoses i una recepta de daus en oli d’oliva. Hem treballat declinacions; tomàquets secs i orenga, olives negres i farigola,  figues i nous.

I com aconseguiu els sabors i les textures del formatge vegà?
Treballem amb ferments, fermentem tots els nostres ingredients: tramussos, anacards, tofu lacto fermentat, tempeh de soja, etc …

Creus que són més sans i complets que els formatges d’origen animal?
Sí, perquè porten molts ingredients diferents i crus amb altes fonts de proteïnes, minerals, omega 3, 6 i 9 i molts probiòtics. Lamentablement, moltes persones s’equivoquen i creuen que vegà = sa. Moltes empreses s’aprofiten i trien treballar amb matèries primeres vegetals de baixa qualitat, amb ingredients processats, com el midó de patata. Volem estar als antípodes d’aquesta lògica. Com ho he dit abans, creiem que les persones s’han de cuidar d’elles mateixes i de les altres. Estem en contra dels productes processats i és la nostra prioritat produir productes elaborats i saludables.

Ja sé que fa poc que heu començat, però quina és la part més satisfactòria del vostre negoci?
Doncs acabo de donar la meva definició del veganisme, crec que anem per aquí, intentant fer un producte responsable, i és una gran satisfacció poder gestionar-ho tot com nosaltres volem.

Molt bé, doncs us desitgem molta sort i que durant molts anys puguem col·laborar. Per cert, algun projecte de futur que tingueu en ment i que ens pugueu explicar?
Estem treballant en nous formatges que treurem molt aviat. En general estem oberts a la gastronomia amb una G majúscula. Oberts a tots els productes que poden ser bons per a l’organisme.

Bé, moltes gràcies Julien i Wass i fins aviat. En breu us faré una altra comanda!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s