Els tes fumats

Ja fa temps que vam descobrir els “Lapsangs”. No és un te senzill, el seu sabor fumat és intens i és d’aquells tes que, o agrada molt o resulta desagradable al paladar. L’història d’aquesta varietat però, és molt interessant i la seva olor i el seu sabor ens condueixen directament als orígens del comerç intercontinental.

Els dos tes que podràs trobar a la Teteria Índia són el Lapsang Souchong (te negre fumat) i el Russian Caravan (barreja de te negre Kemun i Lapsang Souchong).

La llegenda, explica que les caravanes recollien el te de la ciutat fronterera de Kyakhta, i començaven un viatge de divuit mesos a través de les planes i els boscos de Rússia, fins la fira d’Irbit per ser comercialitzat. En el camí, la caravana, parava cada nit, i els camells, que carregaven els sacs de te lligats a l’esquena, s’apinyaven al voltant del foc, en un esforç per escalfar-se. El te, absorbia les aromes de les fogueres i, donat que els arbres més comuns en aquestes àrees eren molt resinosos, tals com el pi i el bedoll, el te absorbia gust de “pi” i “fum”, en el transcurs del seu viatge.

Els “Souchongs” es recullen des de finals d’abril fins a la meitat de maig, i se n’agafa les 3 fulles grans i el brot. En l’actualitat, aquest te segueix un procés de fumat de forma tradicional i allibera un licor d’un vermell fosc amb un perfum a fusta especiada. És un te que acompanya de manera agradable els plats salats i especiats. En el cas del Russian Caravan, en no ser 100% “Lapsang”, el seu sabor fumat està més atenuat, deixant sabors xocolatosos, torrats i fins i tot terrosos.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s