El Rooibos, ideal a totes hores

El Rooibos (Aspalthus Linearis en Llatí) forma part de la família de les lleguminoses i prospera únicament en els cims del sud-oest dels altiplans de Sud-Àfrica. En immenses superfícies, els bosquets de rooibos s’acomoden harmoniosament amb la natura.  

Amb les seves fines fulles amb forma d’agulles lligades estretament a les ramificacions, té totes les característiques per adaptar-se a aquest clima sec i calent. Sembla mentida que en aquestes terres arenoses i àrides es puguin desenvolupar aquestes plantes. El rooibos no es tracta en cap cas d’un tipus de te, és una planta completament diferent, tot i què diversos estudis li atorguen qualitats medicinals molt similars pel que fa a antioxidants i estimulants de les defenses de l’organisme, sense deixar de banda que, a cada glop, podem sentir l’extraordinària força que li va procurar el sol a aquesta planta. La fabricació segueix aquests passos: les ramificacions senceres amb les fulles petites són tallades en trossos de 5 mm. Aquests passen després a les màquines de piconar, la qual cosa, igual que per a la fabricació del te, allibera els olis essencials per tal de començar l’oxidació. Després, s’estenen aquestes fulles en un gruix de 50 cm vaporizant-les amb aigua. Aquest procés oferirà a la planta el seu sabor i color. Després d’unes hores d’oxidació, el rooibos serà estès en una fina capa i assecat pel sol sud-africà. Per a una conservació òptima, serà pasteuritzat amb l’aire calent. El rooibos no conté teïna i molt pocs tanins. És la beguda idònia per assaborir-la dia i nit. Molt refrescant amb llimona, suau amb un núvol de llet o de nata, el rooibos es pot prendre calent o fred. A Sud-Àfrica, porten molt temps analitzant els components del rooibos, les seves propietats i els seus efectes benèfics per a les persones. Diversos estudis afirmen que és molt ric en sals minerals, vitamina C i antioxidants.

A la Teteria Índia tenim quatre rooibos aromatitzats de la més alta qualitat. Hi trobaràs el rooibos de nous, el de tiramisú, un de meló, i el de taronja i eucaliptus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s