Te Matcha, el miracle en pols

El te verd matcha molt conegut al Japó, està guanyant ràpidament popularitat a tot el món degut a la seva capacitat de contribuir a reduir l’estrès, estimular les defenses, reduir el colesterol, i combatre el càncer.

Bàsicament el te matcha és la fulla sencera del te verd que després d’un procés especial de cultiu, recol·lecció i assecat, es mol per obtenir una pols fina i d’un verd intens que multiplica els beneficis del te verd. Literalment la paraula ‘matcha’ vol dir ‘te en pols’. Mentre que el te verd s’infusiona en aigua calenta, la pols del matcha s’afegeix a l’aigua calenta, de manera que conserva molt millor les seves propietats i se n’aprofita tot el potencial de vitamines, minerals, antioxidants i aminoàcids . Un got de matcha equival a 10 gots de te verd pel que fa a contingut en antioxidants i valor nutricional.

Entre d’altres propietats, destaquen les següents:

·Augmenta el nivell d’energia vital fins a 4 hores després de consumir-ne una tassa.

·Produeix un estat d’alerta mental, però alhora també sensació d’estar relaxat i tranquil.

·Augmenta el rendiment metabòlic fins a un 40% en els consumidors habituals, és a dir que ajuda a eliminar greixos.

·Posseeix fins a 137 vegades més antioxidants EGCG que altres tes verds.

·Ajudar a mantenir regulats els nivells de glucosa a la sang.

·És un alcalinitzant i desintoxicant de la sang.

·Manté els nivells de colesterol a nivells normals.

·Ajuda a mantenir les dents i genives saludables.

·Algunes malalties en les que ha mostrat tenir beneficis en la seva cura o prevenció són en l’artritis reumatoide, el càncer, les malalties cardiovasculars, les infeccions i el restrenyiment.

El cultiu

L’elaboració d’aquest tipus de te comença setmanes abans de la seva collita, quan la planta del te és coberta per tal d’ocultar-la del sol, tenyint les fulles d’un to verd més fosc, i aconseguint també, retardar tant el seu desenvolupament com el seu creixement i fent que el seu sabor sigui dolç ja que augmenta el seu contingut en aminoàcids.

Després de la collita, les seves fulles són assecades en una superfície plana, se li extreuen tant les venes com la tija i es mol en diverses ocasions amb l’objectiu d’aconseguir una textura el més fina possible.

L’origen

Tot i que el te mòlt té el seu origen a la Xina dels temps de la dinastia Song, han estat els monjos Zen del Japó els que en van popularitzar la tradició. Durant llargues hores de meditació bevien matcha per a romandre alerta i tranquils afavorint la concentració i la claredat de la ment sense l’energia nerviosa que proporciona el cafè.

Japó destaca per ser un país amb un elevadíssim consum de te verd. Sorprèn no només per la gran tradició que té al voltant d’aquesta mítica i popular beguda, sinó per la gran diversitat de varietats de te que hi podem trobar. Entre aquestes varietats més conegudes i consumides podem trobar-nos amb el te Bancha, el Gyokuro, el Genmaicha, el Kabusecha, el Hojicha, el Kukicha, el Tamaryokucha, el Sencha i el Matcha. La majoria d’aquestes varietats les pots trobar a la Teteria Índia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s