Seguir fent coses absurdes o comprar verdures de Km 0.

el
A la Teteria Índia, ja fa temps que treballem amb les verdures de Km 0, collides al Parc Agrari del Baix Llobregat i distribuïdes pels propis pagesos. Cada setmana, en Quim Pahissa ens porta una o dues caixes carregades d’hortalisses de tots colors: pastanagues, pebrots verds, vermells, cogombres, cebes, albergínies, tomàquets. I cada setmana les verdures, del goig que fan, ens plantegen el mateix dilema: no sabem si tallar-les i cuinar-les, o si utilitzar-les per decorar el centre de taula de casa nostra.
 
IMG_20170531_205628
Hola Quim, l’espècie humana sovint fem coses ben absurdes, una d’elles és, per exemple, comprar tomàquets d’Almeria quan els voltants de Sant Feliu estan plens de camps amb tomaqueres. Creus que estem arribant al límit de l’absurd, o l’anomenat Mercat encara ens sorprendrà amb noves estupideses?
El que passa és que volem de tot tot l’any i l’única manera és amb hivernacles, i a Almeria són els capdavanters en això. Aquí fem bons tomàquets, però a la seva temporada, que just comença ara. El mercat ara esta abastit de productes de tot el món, mentre sigui barat el transport hi haurà comerç si hi ha demanda.
Hi ha un projecte titànic, que fa temps que em balla pel cap. Voldria cultivar unes quantes hectàrees de camèlia sinensis (la planta del te) en algun indret del Baix Llobregat. Estaries interessat en tirar endavant aquest projecte amb mi i dirigir junts l’influent lobby del te a la comarca?
Podem provar a veure si el clima d’aquí li va bé, però primer a petita escala, si aconsegueixes unes quantes plantes les podem posar en un tros de camp a veure si tiren bé i fem te de Km. 0.
Teniu alguna peculiaritat la pagesia del Baix Llobregat?
La peculiaritat és que hem de conviure amb molts hortolans, sobretot a Sant Feliu, camps petits i que tenim un gran mercat a tocar.
…i escolta, et ve de família això de ser pagès?
De pagès de cap de setmana sí, professional ha estat una casualitat.
A quina època de l’any prefereixes treballar al camp, durant els dies més freds de l’hivern o durant els més calorosos d’estiu?
Sempre a l’hivern, et tapes i és molt  millor. A l’estiu al camp, durant les hores de més sol és bastant fotut.
A què es deu que abans, quan no us compràvem a vosaltres, hi havia verdures que no tenien gust a res?
Això es per la forma de produir. Avui dia amb l’agricultura química és forcen molt les plantes perquè creixin de pressa, amb adobs químics perquè sigui més rendible, però és clar, no tenen el mateix gust que si creixen al seu ritme diguem natural, a més hi ha moltes varietats que les han fet més productives en detriment del gust, només presència.
Bé Quim, moltes gràcies, ens veiem la setmana que ve quan ens portis la caixa de verdures fresques, i espero que tinguis molt en compte la idea de plantar te a la comarca.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s