Les hamburgueses vegetals arriben a la Teteria

L’hamburguesa vegetal és una alternativa vegetariana o vegana a l’hamburguesa de carn. El contingut d’aquesta pot provenir de verdures, llegums, nous,, làctics, bolets, soja, seitan, ous, o una combinació dels anteriors.

Les hamburgueses vegetarianes s’ofereixen cada cop a més restaurants i, en llocs com l’Índia, on el vegetarianisme és àmpliament popular, fins i tot Mc Donald’s serveix hamburgueses vegetarianes, com a un del primers plats que més es ven.

La nostra proposta

A la Teteria Índia hem elaborat dues delicioses propostes que mereixen ser tastades, amb un sabor i una textura que res tenen a envejar a les hamburgueses convencionals. És un plaer presentar-vos l’hamburguesa vegetal Clàssica, de seitan i xiitake, amb enciam, tomàquet, cogombre, pastanaga i ceba fregida. I l’hamburguesa vegetal Special, també de seitan i xiitake però acompanyada d’enciam, tomàquet sec, verdures al forn, nous i ceba fregida. Les dues hamburgueses es complementen amb formatge tendre o vegà i amb una salsa a escollir. Les dues propostes, complementades amb patates amb salsa brava casolana, i presentades dins dels panets que elaboren especialment per a nosaltres els companys del forn Artesà “BenCuit”, pa cuit al forn de llenya, sense conservants, amb productes naturals i fet al nostre barri.


Una breu història

La primera hamburguesa vegetal va ser creada a Londres el 1982 per Gregory Sams.

 Gregory Sams estava en el negoci d’aliments naturals des de 1967, quan ell i el seu germà Craig van començar a treballar en el restaurant “Llavor” en un soterrani de Paddington. Cap a finals dels anys 60, va anar creixent la idea que el consum d’aliments naturals podien afectar la nostra salut i benestar i el negoci dels germans Sams va créixer, es va estendre a altres àmbits, i, finalment, Greg va establir les bases per desenvolupar i introduir, el 1982, l’original vegeburger. Va elegir el nom entre una llista que incloïa noms com greenburger, earthburger,  plantburger entre d’altres. En aquell moment la situació va propiciar que a Londres, un munt de vegetarians latents sortissin de l’armari. De manera que, des de la seva introducció el 1982 i fins avui en dia, la vegeburger ha demostrat ser un dels productes alimentaris vegetarians amb més èxit de la història.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s