Te verd Sencha, alga wakame i lemongrass. El te del dia

A la nova carta de tes de la Teteria Índia, hem inclòs un nou atractiu. És tracta del «Pack Teteria Índia»: Presentat en una safata típica del Marroc, hi trobem el «Te del Dia» acompanyat de dos pastissets. Durant aquests propers dies, com a «Te del Dia», hem escollit un blend o barreja de te verd Sencha, amb Alga Wakame i Lemongrass. Una combinació que personalment trobo perfecta, tant pel seu sabor suau i refinat, com per les múltiples propietats que ens aporta.

A continuació podeu trobar un petit resum de les característiques de cada ingredient:

Te Sencha

Igual que passa amb d’altres varietats de te verd, el te Sencha destaca pel seu gran contingut en antioxidants naturals, sobretot polifenols i catequines que són les que, en definitiva, li confereixen les seves qualitats antioxidants tan conegudes (i reconegudes).

Per la seva aportació en aquestes substàncies antioxidants es tracta d’un te que ajuda a reduir l’acció dels radicals lliures, en protegir les nostres cèl·lules de forma natural. Per això és útil en la prevenció del càncer.

D’altra banda, és útil per reduir els nivells elevats de colesterol i triglicèrids a la sang, millorant la circulació sanguínia. A més, ajuda a reduir el risc de patir una malaltia cardiovascular. A diferència d’altres tipus de te verd, el te Sencha destaca pel seu contingut en cafeïna, encara que amb una presència força menor que la que podem trobar en una tassa de cafè. No obstant això, aporta teïna, qualitat que es tradueix en què ens trobem davant d’una beguda estimulant del sistema nerviós, i que promou l’estat de vigília.

Lemongrass

El Lemongrass és una planta herbàcia rústica i perenne molt aromàtica, que creix principalment en zones tropicals i subtropicals. Té el seu origen a l’Índia. La seva forma externa és semblant a un porro o all tendre però molt més dur, i se n’utilitza el bulb per al consum així com uns cinc centímetres de les tiges pelades.

Les fulles seques es fan servir per fer infusions de sabor allimonat i se li atribueixen propietats medicinals com la de ser digestiva, analgèsica, expectorant i antifebril entre moltes altres característiques.

Alga wakame

L’alga wakame és originària de les aigües japoneses i sens dubte s’ha convertit en una de les més consumides a Occident. En el cas que ens interessa, que és quan l’infusionem junt amb el te, se l‘ha anomenat a vegades te blau degut a la relació de l’alga amb el mar, tot i que l’autèntic te blau no és altre que l’Oolong, un semioxidat produït a la Xina i a Taiwan. Aquest alga ofereix una textura suau i tendra, i un gust de mar elegant, delicat, amb un toc dolç. Aporta molts beneficis que ens ajuden a regular l’organisme i mantenir un bon equilibri. A més de les altes quantitats de minerals, l’alga Wakame es caracteritza pel seu contingut en vitamines del grup B, concretament la vitamina B12, necessària per evitar l’anèmia i mantenir la sang en perfectes condicions. També és un potent desintoxicant de l’organisme, ja que ens ajuda a eliminar toxines que poden fer-nos mal, així com els líquids que ens sobren. Un dels majors descobriments que han determinat la seva popularitat a occident és el seu contingut en flucoxantina. La flucoxantina és una substància encarregada de cremar el greix corporal o teixit adipós, convertint-la en un element indispensable dins les dietes contemporànies.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s