Te Pu-erh, el devorador de greixos

Cultivats a la província xinesa de Yunnan, el seu nom prové de la població de Pu-erh on aquests tes han estat comercialitzats des de fa centenars d’anys. Originalment aquests tes eren elaborats per a ser transportats a les perifèries de Xina, en particular a les àrides regions del Tibet i Mongòlia, on la gent local depenia del te pel seu valor nutricional. Com que el viatge des de Yunnan era molt llarg i lent, i com que el te era emmagatzemat durant llargs períodes en condicions que a vegades eren fredes i humides i altres càlides, el te absorbia la humitat, i això, junt amb els microbis, produïen un canvi químic a través de la fermentació amb microorganismes tal com els llevats actuen sobre el vi. Així doncs, el Pu-erh, també anomenat “Dark tea”, o anomenat erròniament “Te vermell”, és l’únic te que, ben fet, millora amb el pas dels anys. El seu perfil aromàtic i gustatiu és totalment diferent de la resta de tes, i pot presentar aromes terroses, a pols i fins i tot a humitat. El procés es pot dur a terme de forma tradicional: Pansit lleu, fixació, enrotllat, assecat al sol, humitejat, comprimit i emmagatzemat en condicions controlades de temperatura i humitat durant un mínim de 5 anys i a vegades fins a 60 o 70 anys o més. I també es pot accelerar tot el procés un cop assecat, polvoritzant aigua i apilant el te mullat durant uns 5 dies.

 Propietats del Pu-erh

  • Digestives: És un dels principals beneficis que aporta el consum habitual de Pu-erh, a través d’un doble mecanisme, ja que estimula les secrecions gàstriques, a la vegada que afavoreix el funcionament hepàtic.
  • Contra el colesterol: Les accions antigreixos i digestives, incideixen positivament sobre el control de colesterol i triglicèrids a la sang, beneficiant-nos amb el seu efecte hipolipemiant (disminució de lípids a la sang).
  • Crema greixos: Els seus efectes aprimadors són tals que se’l coneix com a devorador de greixos.  S’han realitzat varis estudis al voltant del te Pu-erh en llocs com l’institut de medicina de Kunming de la Universitat de Yunnan, l’institut farmacològic de Hong Kong o l’Hospital Saint Antoine de Paris. Aquests estudis i organismes corroboren científicament les propietats del te Pu-erh amb els següents resultats:
  1. Universitat de Yunan: Persones que tenien un enorme sobrepès, arribaven a perdre fins a 9 kg. Persones amb un sobrepès moderat, sobre els 6 kg. Persones amb un lleuger sobrepès, al voltant dels 2,5 – 3 kg. Segons aquesta Universitat, prenent tres o quatre tasses al dia durant un mes, es redueixen els nivells de triglicèrids i àcid úric.
  2. Institut Farmacològic de Hong Kong: Redueix els nivells de colesterol dolent en sang a favor del colesterol bo.
  3. Hospital Saint Antoine de Paris: Dels pacients estudiats, el 88% va perdre entre 3 i 10 kg. en quatre setmanes, tot i mantenir una alimentació normal. Cal remarcar que en tots els casos, el més sorprenent va ser que els resultats es van obtenir sense realitzar cap dieta addicional, i simplement prenent entre tres i quatre tasses de te Pu-erh al dia. Des del punt de vista “occidental” o “oficial” aquesta pèrdua de pes es deu al seu poder com a  “eliminador” de greixos, fonamentalment degut al seu paper com accelerador de la funció hepàtica. La medicina oriental parla però, de raons energètiques.

El nostre Pu-erh

El Pu-Erh que tenim a la Teteria Índia és un te provinent de l’agricultura ecològica de primera qualitat, que dóna lloc a una infusió de color vermellós ataronjat de sabor voluptuós i lleugerament dolç , el qual impregna deliciosament el paladar de l’aficionat. Es caracteritza pel seu perfum subtil de terra humida i les seves qualitats benèfiques . El seu feble contingut en teïna ens permet assaborir-lo sense problema al llarg del dia i de la nit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s